Yale School of Architecture - Advanced Studio  Critics: Pier Vittorio Aureli & Emily Abruzzo Team: James Kehl, Vittorio Lovato   The project puts forward a new live-work housing prototype for artists and workers in the industrial neighborhood of Dogpatch. By reorganizing domestic functions and utilities into a common wall, a generic character of the home and workshop is reclaimed in the space on either side. Through the reinvention of the bathroom as a social bathing room, a conventionally private space is made the spatial and social link for the residents. Shared, unassigned bedrooms further challenge the residents through the necessity of mutual vulnerability. Storage becomes the only personal space.   FULL TEXT    
 Exterior
 Outer Workshop
 Courtyard
 Inner Commune
 Bath
22.jpg
     
prev / next